Aktuelnosti, Obavještenja, Uncategorized

Osnovna škola “Njegoš” iz Spuža učestvuje u akciji “Zajedno za IDEALNU okolinu!”, u okviru koje škole i njihovi đaci sakupljaju i selektuju otpad, nakon čega ga predaju ovlašćenim preduzećima, te se takmiče sa ostalim školama.

Ukoliko naša škola sakupi najviše selektovanog otpada, dobija kao nagradu igralište za djecu u vrijednosti od 5.000 eura. Druga nagrada je prateći mobilijar/klupe, sprave za vježbanje u vrijednosti 3.000 eura i treće mjesto dobija sadnice u vrijednosti 2.000 eura.

Učenici i učiteljice u akciji

Svi građani i privrednici su dobrodošli da pomognu OŠ Njegoš u realizaciji ove akcije tako što će donijeti odvojeni otpad (PET-plastične boce, limenke, papir, karton), a sve sa ciljem osvajanja nagrade kako bi djeca dobila novo igralište.

Sakupljeni otpad

U okviru ove akcije, a sa ciljem obilježavanja dana usvajanja Deklaracije na Žabljaku prije 32 godine, kada je Crna Gora postala ekološka država, ekološka sekcija OŠ Njegoš je organizovala akciju čišćenja otpada oko škole i preuzimanja kartonske ambalaže iz obližnjih marketa. Učenici su već prikupili značajne količine otpada, a nadaju se da će do 15. oktobra, do kad traje akcija, prikupiti što veće količine kako bi osvojili prvu nagradu na takmičenju.

Akciju “Zajedno za IDEALNU okolinu!” organizuju Agencija za zaštitu životne sredine i kompanija IDEA. Cilj ove akcije je unapređivanje zaštite životne sredine kroz smanjenje količina generisanog otpada, selekciju, reciklažu otpada, kao i produžetak životnog vijeka postojećih deponija, podstičući ujedno i promovišući na taj način cirkularnu ekonomiju u našoj zemlji.

Comments are closed.

Close Search Window