Aktuelnosti, Obavještenja

Danas, 26. avgusta 2023. godine je organizovana akcija čišćenja u Spužu. U akciji su očišćene zelene površine u tržnom centru i ispred kapele, potkresano je preraslo granje, i započeto je čišćenje Tablje.

Tablja predstavlja poseban izazov za čišćenje, imajući u vidu da dug vremenski period nije čišćena, te da je obrasla bagremima, pajasenima, puzavicama i dračama. Tablja ima naročit kulturno-istorijski značaj za Spuž, jer je nekada bila lokacija ulazne kapije u Spuž. Krajem prethodnog vijeka, po sjećanju mještana, na Tablji su organizovani brojni muzički i kulturni događaji. Mještani se nadaju da će Tablja opet, kao nekada, biti mjesto okupljanja spužanki i spužana, te da će se raditi na njenom očuvanju.

U toku akcije su prikupljene velike količine biljnog otpada, a u komunikaciji sa D.O.O. “Komunalno” Danilovgrad je dogovoreno da će njihova ekipa preuzeti isti u ponedeljak.

Naredna akcija će biti najavljena putem sajta mjesne zajednice, facebook stranice i viber grupe, a ovim putem pozivamo sve zainteresovane da učestvuju u svim našim akcijama, kao i da samostalno doprinose razvoju Spuža.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su doprinijeli akciji u skladu sa svojim mogućnostima.

 

Comments are closed.

Close Search Window